Marinované vepřové steaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 40 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 113.6 mg
- Draslík 635.1 mg
- Vláknina 9067.8 mg
- Vitamín A 9067.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrón a limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Citrón tence ostrouháme, rozkrojíme a z půlky citronu vymačkáme šťávu. Limetu nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a šalvěj opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky (lístky) otrháme od stonků a jemně nasekáme. Bylinky smícháme s olivovým olejem, pepřem, paprikou a citrónovou šťávou a kůrou.
-
2
Steaky dáme na plochou mísu a potřeme marinádou, obložíme plátky limety a zakryté necháme asi 30 minut marinovat. Steaky osolíme a na grilovací pánvi opékáme po každé straně 3-4 minuty.