Smažená jasmínová rýže s hovězím masem a brokolicí
Suroviny
- 200 g Hovězí maso zadní
- 250 g Rýže jasmínová
- 100 ml Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Brokolice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 6 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 90.3 mg
- Draslík 627.8 mg
- Vláknina 14994.8 mg
- Vitamín A 14994.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké proužky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni na dolatova osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Poté plamen zesílíme na maximum, vložíme maso a restujeme cca 2 minuty. Odhrneme jej ke kraji pánve, doprostřed rozklepneme vejce, necháme mírně ztuhnout a smícháme s osmaženým masem.
-
3
Přisypeme uvařenou rýži a důkladně promícháme. Seškrábneme i usazeniny ze dna woku. Přidáme nahrubo pokrájenou brokolici, tmavou i světlou sójovou omáčku, ochutíme cukrem a rybí omáčkou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme.
-
4
Směs opepříme, rozdělíme do misek a ihned podáváme a chilli omáčkou.