Smažená jasmínová rýže s hovězím masem a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Rýže jasmínová
  • 100 ml Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Brokolice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 90.3 mg
  • Draslík 627.8 mg
  • Vláknina 14994.8 mg
  • Vitamín A 14994.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké proužky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni na dolatova osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Poté plamen zesílíme na maximum, vložíme maso a restujeme cca 2 minuty. Odhrneme jej ke kraji pánve, doprostřed rozklepneme vejce, necháme mírně ztuhnout a smícháme s osmaženým masem.

  • 3

    Přisypeme uvařenou rýži a důkladně promícháme. Seškrábneme i usazeniny ze dna woku. Přidáme nahrubo pokrájenou brokolici, tmavou i světlou sójovou omáčku, ochutíme cukrem a rybí omáčkou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme.

  • 4

    Směs opepříme, rozdělíme do misek a ihned podáváme a chilli omáčkou.

Komentáře k receptu