Chléb arabský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Droždí
  • 4 špetka Voda pitná
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 130 mg
  • Vláknina 300 mg
  • Vitamín A 300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté na pomoučněném válu těsto rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout ještě dalších 10 - 15 minut. Potom bochánky rozválíme na placky, necháme ještě 30 minut odpočinout.

  • 3

    Chlebové placky krátce pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Po upečení jsou nafouklé a lesklé, posléze po vychladnutí splasknou a jsou duté, hedvábné a vláčné.

Komentáře k receptu