Bramborové plátky se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 6 g Sůl
  • 150 g Sýr Čedar
  • 50 g Pažitka
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1263 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 65.1 mg
  • Draslík 1000.5 mg
  • Vláknina 11445 mg
  • Vitamín A 11445 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky, potřeme olejem a rozložíme na alobalový fritovací tác. Posolíme, opepříme, grilujeme 5 minut, otočíme. Po obrácení posypeme plátky strouhaným Čedarem a dogrilujeme.

  • 2

    Na omáčku připravíme v míse zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Dokonale vymícháme, hotovou omáčkou posléze přelijeme opečené brambory. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu