Krokety z brambor se zeleninovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 1 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 124 mg
- Vláknina 1889.6 mg
- Vitamín A 1889.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme na jemnou kaši a necháme vychladnout.
-
2
V misce rozšleháme vejce s moukou, podle chuti osolíme, opepříme, vaječnou směs smícháme s rozmačkanými bramborami.
-
3
Cibuli oloupeme a najemno pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, omytá rajčata oloupeme a jemně nakrájíme, najemno rozsekáme i petrželovou nať.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm necháme zeskovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, přisypeme nakrájená rajčata a petrželku, podle chuti přidáme kurkumu, osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme přibližně 15 minut, dokud se neodpaří tekutina.
-
5
Na navlhčené dlani ze lžičky bramborového těsta vytvoříme placičku, do ní vložíme lžičku zeleninové nádivky a zabalíme do kuličky. Připravené krokety položíme na pomoučněný vál a opatrně je dlaní mírně rozmáčkneme.
-
6
V pánvi rozpálíme olej a na něm krokety smažíme z obou stran přibližně 3 - 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Z usmažených kroket odstraníme přebytečný olej savým papírovým ubrouskem, ještě horké podáváme.