Dušený hrášek s houbami a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 13 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 99.2 mg
- Vláknina 2024.5 mg
- Vitamín A 2024.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
-
3
V mezičase zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony a podusíme. K poloměkkým houbám přimícháme hrášek, sůl, pepř a dusíme doměkka. S udušeným hráškem smícháme udušenou rýži a podáváme.