Dušená zeleninová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Kedlubna
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 153.7 mg
  • Vláknina 4921.3 mg
  • Vitamín A 4921.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory, mrkev, kedlubnu oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky, které položíme do skleněné mísy, vysypeme scezený hrášek, zalijeme vodou a vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme, zavřeme dvířka a zeleninu dusíme 7 minut. Připravenou měkkou zeleninu vytáhneme, mléko zahřejeme po dobu 1 minuty v mikrovlnné troubě, zalijeme zeleninu, přidáme kostky másla a zeleninu mačkadlem rozmačkáme na hustou kaši, kterou podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a podáváme na mělkém talíři.

Komentáře k receptu