Dušená zeleninová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 69 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 153.7 mg
- Vláknina 4921.3 mg
- Vitamín A 4921.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory, mrkev, kedlubnu oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky, které položíme do skleněné mísy, vysypeme scezený hrášek, zalijeme vodou a vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme, zavřeme dvířka a zeleninu dusíme 7 minut. Připravenou měkkou zeleninu vytáhneme, mléko zahřejeme po dobu 1 minuty v mikrovlnné troubě, zalijeme zeleninu, přidáme kostky másla a zeleninu mačkadlem rozmačkáme na hustou kaši, kterou podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a podáváme na mělkém talíři.