Srdíčka a motýli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 90.8 mg
  • Vláknina 2023.5 mg
  • Vitamín A 2023.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymažeme formy máslem a vysypeme strouhankou. Do mísy dáme změklé máslo, cukr, vanilkovou tresť a sůl. Rozmixujeme mixérem, dokud směs nenapění. Přidáme postupně vejce, mouku a kypřící prášek do pečiva. Mícháme, dokud není těsto vláčné.

  • 2

    Do každé formičky ve tvaru motýla dáme lžíci připraveného těsta. Povrch uhladíme stěrkou a zbývající těsto dáme do formičky ve tvaru srdce a též uhladíme.

  • 3

    Naplněné formy dáme na pečící plech a upečeme v předehřáté troubě. Poté je necháme vychladnout.

  • 4

    Připravíme polevu smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Mícháme, dokud není poleva bílá. Poté potřeme srdíčko či motýla.

Komentáře k receptu