Srdíčka a motýli
Suroviny
- 150 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Cukr třtinový
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 16 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 90.8 mg
- Vláknina 2023.5 mg
- Vitamín A 2023.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymažeme formy máslem a vysypeme strouhankou. Do mísy dáme změklé máslo, cukr, vanilkovou tresť a sůl. Rozmixujeme mixérem, dokud směs nenapění. Přidáme postupně vejce, mouku a kypřící prášek do pečiva. Mícháme, dokud není těsto vláčné.
-
2
Do každé formičky ve tvaru motýla dáme lžíci připraveného těsta. Povrch uhladíme stěrkou a zbývající těsto dáme do formičky ve tvaru srdce a též uhladíme.
-
3
Naplněné formy dáme na pečící plech a upečeme v předehřáté troubě. Poté je necháme vychladnout.
-
4
Připravíme polevu smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Mícháme, dokud není poleva bílá. Poté potřeme srdíčko či motýla.