Cizrna dušená na másle s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kečup
  • 200 g Cizrna
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 62.2 mg
  • Vláknina 1630 mg
  • Vitamín A 1630 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Vodu slijeme, přilijeme čerstvou vodu, přivedeme k varu a vaříme doměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi roztavíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přisypeme uvařenou cizrnu, ochutíme česnekem, solí, pepřem, kečupem, promícháme a 5 minut podusíme.

  • 3

    Takto upravenou cizrnu podáváme jako teplou přílohu.

Komentáře k receptu