Cizrna dušená na másle s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 4 g
- Sodík 912 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 62.2 mg
- Vláknina 1630 mg
- Vitamín A 1630 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Vodu slijeme, přilijeme čerstvou vodu, přivedeme k varu a vaříme doměkka.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi roztavíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přisypeme uvařenou cizrnu, ochutíme česnekem, solí, pepřem, kečupem, promícháme a 5 minut podusíme.
-
3
Takto upravenou cizrnu podáváme jako teplou přílohu.