Salátové okurky dušené ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 524.6 mg
- Vláknina 5612 mg
- Vitamín A 5612 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky opláchneme, oloupeme a rozpůlíme. Z okurek vykrojíme semena a okurky nakrájíme na větší kostky a v míse do nich vmícháme sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
Okurky v rendlíku dusíme na mírném plameni ve vlastní šťávě. Když je šťáva vydušená, přidáme sádlo, cibuli, dobře promícháme a dusíme, až okurky zesklovatí.
-
3
Udušené okurky podáváme sypané petrželovou natí.