Salátové okurky dušené ve vlastní šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 800 g Okurka salátová
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2.5 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 524.6 mg
  • Vláknina 5612 mg
  • Vitamín A 5612 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky opláchneme, oloupeme a rozpůlíme. Z okurek vykrojíme semena a okurky nakrájíme na větší kostky a v míse do nich vmícháme sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Okurky v rendlíku dusíme na mírném plameni ve vlastní šťávě. Když je šťáva vydušená, přidáme sádlo, cibuli, dobře promícháme a dusíme, až okurky zesklovatí.

  • 3

    Udušené okurky podáváme sypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu