Vařené brambory s máslem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1175 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 436.7 mg
- Vláknina 5276 mg
- Vitamín A 5276 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, petrželku posekáme najemno.
-
2
Do hrnce nasypeme nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, na horké brambory položíme kousek másla, promícháme, aby se brambory omastily a posypeme posekanou petrželkou.
-
3
Podáváme jako teplou přílohu.