Zapečené brambory s uzeným masem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 41 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1467.3 mg
- Vláknina 19039.8 mg
- Vitamín A 19039.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory pláchneme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme, rozebereme na malé růžičky. Uzené maso pokrájíme na kousky, smícháme v míse s růžičkami brokolice. Vejce rozšleháme.
-
2
Vetší zapékací mísu vymastíme, dno a boční strany vyložíme plátky brambor. Poté vsypeme část směsi brokolice a masa, mírně osolíme, opepříme. Umístíme další vrstvu bramborových plátků, na ně zase klademe květák s masem, tímto způsobem pokračujeme až do vyčerpání surovin. Horní vrstvu budou tvořit brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejci.
-
3
Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, zapékáme přibližně 25 minut, až budou brambory měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.