Brambory s paprikou a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 3 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 6.7 mg
- Draslík 769.9 mg
- Vláknina 9234.7 mg
- Vitamín A 9234.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme nakrájenou cibuli a plátky brambor, dokud cibule nezačne mít zlatavou barvu. Pak přisypeme papriku, vše zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou (přibližně 15 minut).
-
3
Vývar z pánve slijeme do hrnce. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k vývaru, za stálého míchání necháme přejít varem.
-
4
Omáčku pak znovu nalijeme na brambory s cibulí a necháme společně prohřát.
-
5
Podáváme jako hlavní jídlo.