Brambory s paprikou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 6.7 mg
  • Draslík 769.9 mg
  • Vláknina 9234.7 mg
  • Vitamín A 9234.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme nakrájenou cibuli a plátky brambor, dokud cibule nezačne mít zlatavou barvu. Pak přisypeme papriku, vše zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou (přibližně 15 minut).

  • 3

    Vývar z pánve slijeme do hrnce. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k vývaru, za stálého míchání necháme přejít varem.

  • 4

    Omáčku pak znovu nalijeme na brambory s cibulí a necháme společně prohřát.

  • 5

    Podáváme jako hlavní jídlo.

Komentáře k receptu