Brambory v lesklé košilce
Suroviny
- 250 g Sýr krémový
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Voda pitná
- 0.5 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1825 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 178 mg
- Draslík 928.3 mg
- Vláknina 12598.7 mg
- Vitamín A 12598.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brambory, osušíme je a vykrojíme do nich ze strany křížek.
-
2
Předehřejeme troubu, připravíme si 6 čtverců alobalu, abychome do nich mohli jednotlivé brambory zabalit. Každý čtverec vymažeme olejem, brambory balíme odděleně do alobalu. Pečeme v ttroubě přibližně 45 minut.
-
3
Do mísy vložíme kysanou smetanu, ocet, olej, měkký sýr, hořčici, sůl, pepř, pažitku, vše promícháme, aby byla pomazánka hladná a krémová.
-
4
Oloupeme cibuli a vajíčka. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme nahrubo, nakládanou okurku a cibuli na jemno, přidáme do pomazánky a promícháme.
-
5
Upečené brambory zmáčkneme, aby praskl vyříznutý kříž. Odstřihneme vrchní část alobalu a potřeme pomazánkou.
-
6
Ihned podáváme.