Dýně zapečená s Čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 507.9 mg
- Vláknina 1827.2 mg
- Vitamín A 1827.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v páře 5 - 10 minut, dokud kousky nezměknou, (musí však zůstat stále pevné).
-
2
V menším nízkém hrnci přivedeme k varu drůběží vývar, do něj přidáme škrob, smíchaný do hladka s citronovou šťávou. Vaříme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak přidáme polovinu nastrouhaného sýra a vaříme další 2 minuty, dokud se sýr zcela nerozpustí. Přimícháme jemně nasekanou pažitku a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Uvařené kousky dýně vložíme do žáruvzdorné misky, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Zapékáme v troubě 5 - 10 minut, dokud směs nezíská zlatavou barvu.