Omáčka vaječná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1837 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 278.9 mg
  • Draslík 327.6 mg
  • Vláknina 2961.3 mg
  • Vitamín A 2961.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2531.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli nakrájíme na kousky, na oleji osmahneme. Nakrájíme na plátky maso, přidáme na cibulku a podusíme.Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.

  • 2

    Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou kyselou okurku a zakysanou smetanu. Promícháme a necháme povařit.

  • 3

    Když je omáčka hotová přidáme 2 vejce nakrájená na kostičky a vmícháme do omáčky.

  • 4

    10 minut povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu