Hovězí maso s fazolemi a kukuřicí
Suroviny
- 200 g Hovězí maso zadní
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Fazole bílé v chilli omáčce
- 40 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 10 g Mouka pšeničná hladká
- 2 g Kmín drcený
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Oregano sušené
- 2 g Chilli koření mleté
- 6 g Sůl
- 10 g Olej olivový
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1633 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 485.8 mg
- Vláknina 8880.7 mg
- Vitamín A 8880.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadní hovězí masu umeleme na masovém strojku, česnek prolisujeme, nakládanou kukuřici a rajčata slijeme, rajčata nakrájíme na malé kousky.
-
2
V kastrůlku rozehřejeme olej, přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Jakmile pustí šťávu, maso promícháme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Přisypeme česnek, okmínujeme, okořeníme chilli kořením, oreganem, zasypeme moukou a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme rajčata, kukuřici a fazole i s omáčkou. Promícháme, prohřejeme, rozdělíme na talíře a podáváme.