Hovězí maso s fazolemi a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Fazole bílé v chilli omáčce
  • 40 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 g Kmín drcený
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Oregano sušené
  • 2 g Chilli koření mleté
  • 6 g Sůl
  • 10 g Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1633 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 485.8 mg
  • Vláknina 8880.7 mg
  • Vitamín A 8880.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní hovězí masu umeleme na masovém strojku, česnek prolisujeme, nakládanou kukuřici a rajčata slijeme, rajčata nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme olej, přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Jakmile pustí šťávu, maso promícháme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Přisypeme česnek, okmínujeme, okořeníme chilli kořením, oreganem, zasypeme moukou a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme rajčata, kukuřici a fazole i s omáčkou. Promícháme, prohřejeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu