Vařené hovězí maso zapékané se sýrem
Suroviny
- 700 g Hovězí maso vařené
- 100 g Sýr Moravský bochník 45%
- 120 g Olivy zelené
- 100 ml Víno bílé
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2978 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 207.5 mg
- Vláknina 7819.3 mg
- Vitamín A 7819.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poprášíme lžící hladké mouky, znovu osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme lžičku octa, přilijeme vývar a necháme vyvařit na polovinu. Osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec do omáčky vmícháme na plátky nakrájené okurky a olivy.
-
2
Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Pokrm zapékáme 8-10 minut v silně vyhřáté troubě.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.