Omeleta s chřestem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Sýr krémový
  • 0.67 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 757.5 mg
  • Draslík 567.6 mg
  • Vláknina 6090.8 mg
  • Vitamín A 6090.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Nať petrželky, bazalku a pažitku omyjeme a jemně nasekáme. Sýr nastrouháme. Chřest omyjeme a dobře osušíme.

  • 2

    Rozpálíme gril a na něm opékáme chřest z obou stran přibližně 10 minut, dokud nezkřehne. Pak ho zabalíme do alobalu.

  • 3

    V misce rozšleháme vajíčka s prolisovaným česnekem, jemně nasekanou petrželkou, bazalkou a pažitkou, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    V pánvi rozpustíme máslo a postupně upečeme omelety.

  • 5

    Na každou omeletu dáme část opečeného chřestu a krémového sýra,

  • 6

    lehce zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Pak ještě posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu