Omeleta s chřestem a sýrem
Suroviny
- 500 g Chřest bílý
- 25 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 12 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Sýr krémový
- 0.67 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 757.5 mg
- Draslík 567.6 mg
- Vláknina 6090.8 mg
- Vitamín A 6090.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Nať petrželky, bazalku a pažitku omyjeme a jemně nasekáme. Sýr nastrouháme. Chřest omyjeme a dobře osušíme.
-
2
Rozpálíme gril a na něm opékáme chřest z obou stran přibližně 10 minut, dokud nezkřehne. Pak ho zabalíme do alobalu.
-
3
V misce rozšleháme vajíčka s prolisovaným česnekem, jemně nasekanou petrželkou, bazalkou a pažitkou, podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
V pánvi rozpustíme máslo a postupně upečeme omelety.
-
5
Na každou omeletu dáme část opečeného chřestu a krémového sýra,
-
6
lehce zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Pak ještě posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.