Smažená parmice na sladkokyselo
Suroviny
- 225 g Rajčata
- 800 g Parmice
- 120 ml Olej rostlinný
- 4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Šalotka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 38 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 911.3 mg
- Vláknina 1982.3 mg
- Vitamín A 1982.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby bez hlavy omyjeme a osušíme. Kůži po obou stranách nařízneme a maso obalíme ve třech lžičkách kukuřičného škrobu.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, vložíme rybu a na středním ohni smažíme cca 6-7 minut z jedné strany, poté obrátíme a stejnou dobu smažíme z druhé strany dokřupava. Vyjmeme a uchováme teplou.
-
3
V pánvi ponecháme pouze cca 2 lžíce oleje, opět rozpálíme a dozlatova na něm cca 2-3 minuty osmahneme nadrobno nasekaný česnek, strouhaný zázvor a najemno nakrájenou šalotku. Přidáme cherry rajčátka a smažíme, dokud nepuknou. Poté přilijeme vinný ocet, vmícháme cukr, kečup a rybí omáčku. Na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 2 minuty. Dle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě ocet, cukr nebo rybí omáčku.
-
4
Zbytek škrobu rozmícháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Na silném ohni mícháme do zhoustnutí.
-
5
Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou, snítkami koriandru a ihned podáváme.