Olihně restované se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 444.7 mg
- Vláknina 3796 mg
- Vitamín A 3796 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně očistíme, opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky, chapadélka ponecháme, případně překrojíme na poloviny.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm do zlatova nadrobno pokrájený česnek. Přidáme olihně a zprudka, za stálého míchání, cca 1/2 minuty orestujeme. Vmícháme sójovou omáčku, najemno nakrájený zázvor, šťávu vymačkanou z citronu, cukr a nadrobno rozsekanou jarní cibulku. Důkladně promícháme a další 1/2 minuty osmahneme.
-
3
Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.