Neplněný medovník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 300 g Med včelí
  • 100 g Cukr krupice
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 12 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 298 mg
  • Draslík 286.8 mg
  • Vláknina 3329.2 mg
  • Vitamín A 3329.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky. Bílky vložíme do misky, přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, poté zlehka přidáme žloutky, ještě zašleháme dohromady, za stálého míchání přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme vanilkový cukr a nakonec přimícháme rozpuštěný, ale vychladlý med. Vše důkladně, ale zlehka smícháme.

  • 2

    Plech vymažeme máslem a posypeme strouhankou, připravenou směs vylijeme na plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.

  • 3

    Upečený medovník vytáhneme z trouby, necháme vychladnout,nakrájíme na úhledné zákuskové porce, pěkně naaranžujeme na talíř a nabízíme.

Komentáře k receptu