Provensálské vepřové
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 100 g Sýr krémový
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Provensálské koření
- 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Bageta
- 4 ks Rajčata
- 0.5 ks Cibule
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
- Sacharidy 148 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1970 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 148 g
- Cholesterol 117.5 mg
- Draslík 949.9 mg
- Vláknina 16002.2 mg
- Vitamín A 16002.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté maso s citronovou šťávou, olejem, provensálským kořením, oloupanou, najemno nasekanou cibulí, smetanovým sýrem, prolisovaným česnekem, fenyklem a oreganem. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi vytvarujeme placičky, které smažíme na pánvi na oleji 3-4 minuty po každé straně.
-
3
Podáváme mezi krajíčky bagety, ozdobíme nakrájenými rajčaty a olivami.