Řízky plněné z perličky
Suroviny
- 175 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 ks Perlička
- 2 ks Cuketa
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1053 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 55 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 137 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 599.2 mg
- Draslík 2146.8 mg
- Vláknina 875 mg
- Vitamín A 875 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na malé kostičky nakrájíme omyté cukety. Nasekáme lístky bazalky. Smícháme sýr, cuketu, bazalku, mouku, rozpuštěné máslo, sůl a pepř. Vznikne nám nádivka.
-
2
Prsní řízky z perličky omyjeme a podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa na nádivku. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a naplníme připravenou směsí a sepneme párátky. Poprášíme moukou a v rozpálené pánvi s olejem smažíme 25 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
-
3
Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme špetku bazalky a kajenský pepř.
-
4
Nakrájíme řízky a ihned podáváme s omáčkou.