Řízky plněné z perličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 ks Perlička
  • 2 ks Cuketa
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1053 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 137 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 599.2 mg
  • Draslík 2146.8 mg
  • Vláknina 875 mg
  • Vitamín A 875 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na malé kostičky nakrájíme omyté cukety. Nasekáme lístky bazalky. Smícháme sýr, cuketu, bazalku, mouku, rozpuštěné máslo, sůl a pepř. Vznikne nám nádivka.

  • 2

    Prsní řízky z perličky omyjeme a podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa na nádivku. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a naplníme připravenou směsí a sepneme párátky. Poprášíme moukou a v rozpálené pánvi s olejem smažíme 25 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

  • 3

    Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme špetku bazalky a kajenský pepř.

  • 4

    Nakrájíme řízky a ihned podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu