Stehna krůtí po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 432.4 mg
- Vláknina 640.5 mg
- Vitamín A 640.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Studenou tekoucí vodou opláchneme krůtí stehna, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme česnekem a majoránkou.
-
2
Rozpálíme v tlakovém hrnci olej, stehna osmahneme, přilijeme červené víno a hrnec uzavřeme. 35 minut maso dusíme. Poté hrnec odstavíme a jakmile v něm klesne tlak, můžeme jej otevřít. Hotová stehna vyjmeme a položíme na servírovací podnos.
-
3
Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu a minutu povaříme.
-
4
Podáváme s masem.