Rybí filé dušené v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Filé rybí
  • 10 g Olej olivový
  • 100 g Rajčata
  • 40 g Cibule
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1168 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 194.3 mg
  • Vláknina 2965 mg
  • Vitamín A 2965 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka a dužinu nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, bazalku posekáme na jemno.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, ovoníme bazalkou a podusíme. Po pěti minutách přiložíme rybí filé a dodusíme.

Komentáře k receptu