Grilovaná drůbeží játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 33 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 947 mg
- Vláknina 6057.5 mg
- Vitamín A 6057.5 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 103.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, potom je osušíme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou, cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky. Všechny suroviny dobře promícháme, přilijeme 3 lžíce oleje, pokapeme z 1 citronu vymačkanou šťávou a ještě promícháme.
-
2
Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu, játra naskládáme na rošt a z každé strany pečeme přibližně 5 minut.
-
3
Upečené sundáme z grilu, porce dělíme na mělké talíře a podáváme.