Těstoviny s krůtím masem
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 100 g Mrkev mražená
- 225 g Těstoviny Penne
- 185 g Hrášek mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Hříbky čerstvé
- 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 13 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 298.7 mg
- Vláknina 249.5 mg
- Vitamín A 249.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, poté je slijeme.
-
2
Hříbky namočíme na 20 minut do teplé vody, poté je vymačkáme a nakrájíme najemno.
-
3
Pod studenou tekoucí vodou omyjeme krůtí prsa, osušíme a nakrájíme na nudličky.
-
4
Ve woku rozpálíme olej, přidáme krůtí maso a houby. Osolíme, opepříme a poté vyndáme z pánve a udržujeme v teple. Do vypečené šťávy na pánvi dáme těstoviny, nakrájenou mrkev a hrášek. 5 minut smažíme, přidáme maso, houby, smetanu a povaříme 4 minuty.
-
5
Před podáváním posypeme petrželkou.