Kuřecí prsa gratinovaná s hořčicí
Suroviny
- 4 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kari koření
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 15 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 812.5 mg
- Vláknina 1026.1 mg
- Vitamín A 1026.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsní řízky bez kosti opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením a dáváme je postupně do vymazané zapékací mísy. Potřeme je směsí dijonské a americké hořčice.
-
2
Tuhý sníh ušleháme z bílků, potřeme jím kuřecí řízky. Přidáme kousky másla, posypeme strouhankou a v předehřáté troubě pečeme 25 minut.
-
3
Pažitku nasekáme a před podáváním posypeme hotový pokrm.