Lívance se skořicí a ovocem
Suroviny
- 100 g Jahody zahradní
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Cukr skořicový
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 2 ks Banány
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 11 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 254.3 mg
- Draslík 994.5 mg
- Vláknina 17819 mg
- Vitamín A 17819 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do prosáté mouky s práškem do pečiva přisypeme moučkový a skořicový cukr, uděláme důlek, vlijeme do něj mléko s rozšlehaným vejcem, vše zpracujeme do hladka.
-
2
Nízkou pánev potřeme olejem nebo máslem, rozpálíme na středním plameni, nabereme těsto, nalijeme na pánev a pečeme z obou stran 2 minuty. Hotové lívance uchováváme v teple mezi dvěma talíři nad horkou vodou, pokračujeme ve smažení dalších lívanců.
-
3
Teplé lívance podáváme s jahodami, plátky banánů a polité medem nebo sirupem.