Žebírka s čínskou barbecue marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 51 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 139.5 mg
- Draslík 753.4 mg
- Vláknina 5454 mg
- Vitamín A 5454 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme čínskou barbecue marinádu: v kastrůlku za neustálého míchání ohřejeme a poté necháme vychladnout 125 ml červeného vína, 125 g medu, 1/4 lžičky chilli koření a lžičku hořčičného semínka.
-
2
Vepřová žebírka nakrájíme, rozložíme do mělké misky, přelijeme marinádou a necháme 20 minut odležet.
-
3
Čerstvé rozpůlené kukuřičné klasy pokapeme olivovým olejem, zabalené do alobalu grilujeme na barbecue grilu společně s marinovanými žebírky. Během grilování otáčíme. Žebírka grilujeme 10 - 12 minut, kukuřici 12 - 15 minut.
-
4
Žebírka i kukuřici podáváme s máslem smíchaným s pizza kořením.