Thajská kuřecí směs s kešu oříšky
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 175 g Ořechy Kešu
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Chilli paprička sušená
- 1 hrst Cibulka jarní
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Koriandr celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 27 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1452.7 mg
- Vláknina 21825 mg
- Vitamín A 21825 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vykoštěných kuřecích prsíček odstraníme kůži a přebytečný tuk. Maso nakrájíme na menší kousky a odložíme.
-
2
Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na přibližně dvoucentimetrové kousky. Oloupaný česnek rozkrájíme na plátky, chilli papričky nasekáme nadrobno.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni, za stálého míchání, osmahneme dozlatova chilli papričky a česnek. Poté vložíme kuřecí maso, důkladně ho orestujeme, přidáme červenou papriku, můžeme vše podlít trochou vody, vmícháme ústřicovou a sójovou omáčku, cukr, pokrájenou jarní cibulku a pražené Kešu oříšky. Za stálého míchání osmahneme přibližně 1 - 2 minuty.
-
4
Směs rozdělíme na předehřáté talíře, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.