Filé zapečené se zakysanou smetanou a hořčicí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 62.9 mg
  • Draslík 13.7 mg
  • Vláknina 123.8 mg
  • Vitamín A 123.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a po obou stranách orestujeme v pánvi na rozpáleném másle.

  • 2

    Porce urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy. Zakysanou smetanu rozmícháme s hořčicí a směs rozetřeme na filé. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 4

    Nůžeme podávat s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu