Salát z tropického ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 398.5 mg
- Vláknina 9701 mg
- Vitamín A 9701 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na poloviny rozkrojíme papáju a vyndáme zrníčka. Obě poloviny oloupeme a na plátky nakrájíme dužinu. Dáme do mísy.
-
2
Rozpůlíme granátové jablko a vyndáme dužinu se semínky. Zbytek plodu nepoužíváme. Dužinu rozkrojíme na kostky a se semínky přidáme do mísy. Nad mísou podržíme plody rambutanu, otevřeme nožem a oloupeme. Dužinu nakrájíme na plátky a přidáme do mísy k ovoci. Oloupeme a nakrájíme kiwi a též přidáme do mísy.
-
3
Dva ze tří pomerančů oloupeme, odstraníme dužinu a nakrájíme na kousky, přidáme též do mísy. Přidáme konzervované liči a vše promícháme. Zbylý pomeranč vymačkáme do mísy, přidáme šťávu z liči a promícháme.
-
4
Šťávou s mandlovou příchutí přelijeme ovoce a salát necháme několik hodin v lednici marinovat.
-
5
Poté podáváme vychlazený.