Papriky smažené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Olej stolní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 197.6 mg
  • Draslík 181.2 mg
  • Vláknina 2506 mg
  • Vitamín A 2506 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme omáčku na papriky z rajčatového protlaku, který podusíme na 2 lžících oleje s rozetřeným česnekem.

  • 2

    Papriky zbavíme jader, omyjeme, podélně rozkrojíme a osolíme. Vložíme na plátky nakrájený sýr. Půlky paprik k sobě spojíme párátkem, na povrchu osolíme a obalíme v rozšlehaných vejcích. Rychle smažíme v horkém oleji.

  • 3

    Podáváme přelité rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu