Citronový Syllabub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 132.2 mg
- Vláknina 4700 mg
- Vitamín A 4700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno vlijeme do mísy, přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, cukr, promícháme a necháme asi 15 minut stát.
-
2
Kůru ze zbylého citronu okrájíme na nudličky a blanšírujeme v horké vodě 1 minutu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme stranou.
-
3
V míse ušleháme smetanu a za stálého šlehání postupně přiléváme ochucené víno. Směs musí být hustá.
-
4
Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vinné šlehačky.
-
5
Dezert upravíme do vyšších sklenic a ozdobíme nudličkami citronové kůry.
-
6
Ihned podáváme.