Vepřový řízek Ondráš

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 0.5 g Majoránka
  • 750 g Vepřová kýta
  • 600 g Brambory
  • 80 g Vejce slepičí
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Česnek
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 27.77 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 85.1 mg
  • Draslík 514.6 mg
  • Vláknina 4342.3 mg
  • Vitamín A 4342.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přilijeme mléko, přidáme prosátou mouku, česnek utřený se solí, majoránku, vejce a dobře vše promícháme.

  • 2

    Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.

  • 3

    Řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a v horkém oleji po obou stranách smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu