Vepřový řízek Ondráš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 85.1 mg
- Draslík 514.6 mg
- Vláknina 4342.3 mg
- Vitamín A 4342.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přilijeme mléko, přidáme prosátou mouku, česnek utřený se solí, majoránku, vejce a dobře vše promícháme.
-
2
Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
-
3
Řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a v horkém oleji po obou stranách smažíme dozlatova.