Játrová paštika se zahradními bylinkami
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
- 400 g Máslo čerstvé
- 200 g Slanina vepřová
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Likér Cointreau
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 74 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 390.2 mg
- Draslík 321.4 mg
- Vláknina 1443.8 mg
- Vitamín A 1443.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 81.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na středním ohni rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty do měkka. Pak vložíme očištěná, nahrubo pokrájená kuřecí játra, nadrobno nakrájenou slaninu a restujeme 5 minut.
-
2
Dále vmícháme sušený tymián a rozmarýn, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a přilijeme koňak nebo likér (např. Cointreau). Vaříme na mírném ohni až do vypaření veškeré tekutiny. Vytáhneme bobkové listy.
-
3
Uvařenou směs dohladka rozmixujeme.