Indické jehněčí ragú
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 g Máta
- 125 g Koriandr čerstvý
- 125 ml Voda pitná
- 90 ml řepkový olej
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 36 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 567.4 mg
- Vláknina 5529.2 mg
- Vitamín A 5529.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1586.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na silném plameni rozehřejeme řepkový nebo slunečnicový olej a orestujeme v něm jehněčí plátky nakrájené na kostky, restujeme 4-5 minut a odložíme.
-
2
Připravíme kari pastu. Všechny suroviny, tj. 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje, 125 g čerstvého koriandru, 125 g čerstvé máty, 3 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíci jemného koření kari, 1 lžičku semínek kardamonu, 1 lžičku garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžičku čerstvé chilli papričky nadrobno nakrájené umixujeme na hladkou pastu.
-
3
V hrnci, na středním plameni, 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku. Vmícháme kari pastu a další 1 minutu restujeme.
-
4
Pak přidáme kostky loupaných konzervovaných rajčat, vodu a maso. Až se voda začne vařit, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 1 hodinu. Během dušení několikrát promícháme, sejmeme pokličku a vaříme ještě 30 minut.