Tandoori kuře s jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 10 g Chilli koření mleté
  • 10 g Zázvor nakládaný
  • 200 g Okurka salátová
  • 100 g Okurka salátová
  • 120 ml Jogurt bílý
  • 500 ml Jogurt bílý smetanový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80.2 mg
  • Draslík 685.6 mg
  • Vláknina 1465.4 mg
  • Vitamín A 1465.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa potřeme pastou tandoori a necháme 30 minut marinovat. Pastu vytvoříme z umixovaného kmínu, octa, chilli, kurkumy, citronové šťávy, soli, koriandru, česneku, zázvoru, bílého jogurtu. Vše dohromady umixujeme.

  • 2

    Okurku nakrájenou na kostičky smícháme s jogurtem a se zbytkem pasty tandoori. Na rozpálený gril rozložíme kuřecí maso, grilujeme z každé strany 3 - 4 minuty. Okurku nakrájíme na tenké plátky, dáme na gril a grilujeme po obou stranách.

  • 3

    Ugrilované kuřecí maso krájíme šikmo na plátky. Na talíře naaranžujeme okurky do zvlněných pásů, přidáme plátky masa a polijeme jogurtovou omáčkou.

Komentáře k receptu