Tandoori kuře s jogurtovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 10 g Chilli koření mleté
- 10 g Zázvor nakládaný
- 200 g Okurka salátová
- 100 g Okurka salátová
- 120 ml Jogurt bílý
- 500 ml Jogurt bílý smetanový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80.2 mg
- Draslík 685.6 mg
- Vláknina 1465.4 mg
- Vitamín A 1465.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa potřeme pastou tandoori a necháme 30 minut marinovat. Pastu vytvoříme z umixovaného kmínu, octa, chilli, kurkumy, citronové šťávy, soli, koriandru, česneku, zázvoru, bílého jogurtu. Vše dohromady umixujeme.
-
2
Okurku nakrájenou na kostičky smícháme s jogurtem a se zbytkem pasty tandoori. Na rozpálený gril rozložíme kuřecí maso, grilujeme z každé strany 3 - 4 minuty. Okurku nakrájíme na tenké plátky, dáme na gril a grilujeme po obou stranách.
-
3
Ugrilované kuřecí maso krájíme šikmo na plátky. Na talíře naaranžujeme okurky do zvlněných pásů, přidáme plátky masa a polijeme jogurtovou omáčkou.