Ravioli čínské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřové maso libové
  • 225 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 16 ks Ravioli čínské
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 167.3 mg
  • Vláknina 1650.3 mg
  • Vitamín A 1650.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2846.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme nakrájené vepřové maso na kostičky, nakrájené čínské zelí, jarní cibulku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Promícháme a necháme marinovat 30 minut.

  • 2

    Čínské závitky otevřeme a do každého vložíme trochu náplně. Poté okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Závitky zarolujeme dvakrát, náplň stlačíme doprostřed a vytlačíme vzduchové bubliny. Okraje uzavřeme a přebývající těsto odřízneme.

  • 3

    Na dno čínského košíčku na vaření v páře dáme navlhčenou utěrku. Ravioli vložíme na utěrku a zabalíme. Pařáček umístíme na wok s vroucí vodou a vaříme 15 minut v páře. Po 7 minutách ravioli otočíme a potřeme sezamovým olejem.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu