Mořský okoun se sójovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Okoun mořský
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 102.5 mg
  • Draslík 1139.3 mg
  • Vláknina 685.5 mg
  • Vitamín A 685.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného mořského okouna na boku na třech místech nakrojíme, potřeme arašídovým olejem a mletou směsí pěti koření.

  • 2

    Okouna dáme do většího bambusového košíku na dušení, zavěsíme nad hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a necháme vařit na mírném plameni, rybu dusíme 30-35 minut (ryba je hotová jde-li maso snadno oddělit od kostí a oči jsou mléčně bílé).

  • 3

    Než se ryba udusí, připravíme ingredience na omáčku. V kastrůlku smícháme sójovou omáčku, mirin, vodu, stonek citronové trávy, prolisovaný česnek, strouhaný čerstvý zázvor. Omáčku vaříme, máme-li hotovou rybu. Připravenou směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.

  • 4

    Hotovou rybu položíme na zahřátou mísu, polijeme omáčkou a ozdobíme kolečky jarní cibulky a chilli papričky bez semínek.

Komentáře k receptu