Vařené filé s jablkovým křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 250.7 mg
  • Vláknina 6865.9 mg
  • Vitamín A 6865.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný křen a omyté, případně oloupané jablko nastrouháme a promícháme v misce.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme, přidáme nové koření, očištěnou cibuli, bobkový list a celý pepř. Vložíme porce filé a uvaříme doměkka.

  • 3

    Uvařené filé opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou a upravíme na talíře. Každou porci pokapeme rozpuštěným máslem, ozdobíme jablkovým křenem, plátky omytého citronu a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu