Smažené plněné žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Strouhanka
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.04 l Olej slunečnicový
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 503.7 mg
  • Vláknina 6532.7 mg
  • Vitamín A 6532.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony důkladně očistíme, sloupneme klobouky, nožičky odřízneme. Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní připravené žampiony a povaříme do poloměkka asi 5 minut. Potom je scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Obalování: Do vyšší nádoby rozklepneme celé vejce, nalijeme pivo, přidáme sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Do jiné nádoby nasypeme mouku a do další strouhanku.

  • 3

    Mleté maso položíme do misky, osolíme, opepříme, česnek a cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky k masu, rukou dobře promícháme, přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku, nasekanou petrželovou nať, celé vejce a ještě jednou promícháme. Vezmeme připravené klobouky žampionů a plníme je připravenou masovou směsí. Když máme všechny klobouky naplněné, tak je spojíme k sobě a takto spojené obalujeme nejdříve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

  • 4

    Fritovací hrnec s olejem zapneme na nižší teplotu, naskládáme obalené žampiony a smažíme je dozlatova.

Komentáře k receptu