Smažené plněné žampiony
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Žampiony čerstvé
- 200 g Strouhanka
- 300 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.04 l Olej slunečnicový
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 22 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 503.7 mg
- Vláknina 6532.7 mg
- Vitamín A 6532.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony důkladně očistíme, sloupneme klobouky, nožičky odřízneme. Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní připravené žampiony a povaříme do poloměkka asi 5 minut. Potom je scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Obalování: Do vyšší nádoby rozklepneme celé vejce, nalijeme pivo, přidáme sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Do jiné nádoby nasypeme mouku a do další strouhanku.
-
3
Mleté maso položíme do misky, osolíme, opepříme, česnek a cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky k masu, rukou dobře promícháme, přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku, nasekanou petrželovou nať, celé vejce a ještě jednou promícháme. Vezmeme připravené klobouky žampionů a plníme je připravenou masovou směsí. Když máme všechny klobouky naplněné, tak je spojíme k sobě a takto spojené obalujeme nejdříve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
-
4
Fritovací hrnec s olejem zapneme na nižší teplotu, naskládáme obalené žampiony a smažíme je dozlatova.