Telecí kuličky v nudlové polévce
Suroviny
- 350 g Telecí maso mleté
- 350 g Nudle asijské instantní
- 125 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 2 kávová lžička Bazalka sušená
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 4 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2658 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 75.1 mg
- Draslík 743 mg
- Vláknina 6692 mg
- Vitamín A 6692 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté telecí maso, strouhanku, prolisovaný česnek, jemně nakrájenou chilli papričku, sušenou bazalku a najemno nakrájený čerstvý koriandr pořádně prohněteme a potom rukama namočenýma ve vodě, aby se nám na ně nelepilo maso, uděláme kuličky.
-
2
Do hrnce nalijeme hovězí vývar s čerstvým nastrouhaným zázvorem, limetkovou šťávu a sójovou omáčku, přisypeme hnědý nerafinovaný cukr, přivedeme k varu, potom přidáme masové kuličky a na mírném ohni necháme vařit 5-6 minut. Dále přidáme kolečka jarních cibulek, asijské instantní nudle a na dochucení čerstvý koriandr. Vše necháme ještě vařit 1-2 minuty na mírném ohni, aby nudle změkly, a podáváme.