Vepřová panenka na grilu s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 2 ks Chřest bílý
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 821.3 mg
  • Vláknina 316 mg
  • Vitamín A 316 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější.

  • 3

    Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem.

Komentáře k receptu