Vepřové karé plněné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1711 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 129.4 mg
- Draslík 360.5 mg
- Vláknina 782 mg
- Vitamín A 782 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek na plocho prořízneme, otvor v mase naplníme vychladlou směsí a uzavřeme jehlicí nebo párátkem. Každou porci na povrchu osolíme a pomoučíme prosátou moukou.
-
2
Maso naskládáme na plocho do pekáče vymazaného tukem a v rozehřáté troubě zapečeme.
-
3
Po zapečení maso podlijeme vodou. Za občasného přelévání šťávou a dolévání vodou pečeme doměkka.
-
4
Pečené maso vyjmeme a zbavíme jehlic nebo párátek.
-
5
Nakonec přecedíme šťávu přes hustý cedník zpět na maso a zjemníme máslem. Vše ještě podusíme.
-
6
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme a částečně roztavíme. Osmahneme na ni cibuli nakrájenou na drobno a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.