Roštěnky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 42.1 mg
- Draslík 722.1 mg
- Vláknina 8746.8 mg
- Vitamín A 8746.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky jemně naklepeme, kraje nakrojíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Poté roštěnky vyndáme na talíř. V témže tuku osmahneme cibuli nakrájenou na jemno. Na osmaženou cibuli dáme roštěnky, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté přidáme zeleninu pokrájenou na silnější nudličky, podusíme cca 10 minut, přidáme oloupaná na dílky rozkrájená rajčata a necháme krátce přejít varem.
-
2
Na závěr přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce ještě povaříme.