Tvarohový trhanec s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 8 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 204.5 mg
- Draslík 468.2 mg
- Vláknina 10072 mg
- Vitamín A 10072 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do mísy. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přidáme do ní med, dobře metličkou vyšleháme, přilijeme k připraveným hruškám a promícháme.
-
2
Tvaroh položíme do misky, vsypeme vanilkový cukr, dobře promísíme, přidáme rozinky, vsypeme mouku s kypřícím práškem, rozklepneme celé vejce, vařečkou suroviny promícháme na husté těsto.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej, vlijeme těsto, které následně z obou stran opečeme do zlatova. Upečené pokládáme na mělké talíře, vidličkou je roztrháme, na každou porci položíme připravené hrušky a sladké trhance podáváme.