Vařený dip s medem a šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 20 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 400 mg
- Vláknina 158.7 mg
- Vitamín A 158.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku očistíme a nakrájíme na jemno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, na kterém opečeme šalotku, když zesklovatí, přimícháme k ní vodu, med, limetkovou šťávu, limetkovou kůru a vaříme, dokud se trochu tekutiny neodpaří.
-
3
Dip odstavíme a přimícháme do něj bylinkové máslo, které necháme v dipu samovolně rozpustit.
-
4
Hotový dip nandáme do misek a můžeme ihned servírovat