Vařený dip s medem a šalotkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 75 g Máslo bylinkové
  • 2 ks Šalotka
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Limetková kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 400 mg
  • Vláknina 158.7 mg
  • Vitamín A 158.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku očistíme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, na kterém opečeme šalotku, když zesklovatí, přimícháme k ní vodu, med, limetkovou šťávu, limetkovou kůru a vaříme, dokud se trochu tekutiny neodpaří.

  • 3

    Dip odstavíme a přimícháme do něj bylinkové máslo, které necháme v dipu samovolně rozpustit.

  • 4

    Hotový dip nandáme do misek a můžeme ihned servírovat

Komentáře k receptu